Ratrace Unplugged

Kom erachter wat jouw droomleven is en hoe je dit waarmaakt

N

Je voelt je snel overprikkeld in de Nederlandse maatschappij, je wilt je vrij voelen, maar hoe dan?

N

Je wilt zo zelfvoorzienend mogelijk leven omdat je voelt dat dit de toekomst is. Maar welke stappen moet je dan nemen?

N

Je bent niet op je plek waar je nu woont… maar waar vind je die passende woonplek dan wel? En hoe krijg je het voor elkaar daar echt te kunnen gaan wonen?

Komt dit je bekend voor?

Dan is Ratrace Unplugged jouw ticket naar vrijheid!

Herken je dit?

Je wilt emigreren, maar waarheen?

En wat als je de verkeerde keuze maakt?

Je hebt werkelijk geen idee waar te beginnen…

Je bent bang om iets te doen waar je later spijt van krijgt

Je maakt je zorgen over geld: hoe kom je aan een remote inkomen?

En kun je het eigenlijk wel aan om zo ver weg te wonen van je familie?

Je zoekt al langere tijd naar informatie, maar kunt maar geen keuze maken

Komt dit je bekend voor ja? Dan is Ratrace Unplugged jouw ticket naar een vrij leven

Kom eindelijk in actie

Het is je diepste wens om uit het systeem te stappen. Je wilt een leven opbouwen dat past bij jouw idealen en wensen: een dikke moestuin bouwen zodat je het gif uit de winkel kunt skippen, je eigen water en stroom fixen zodat je precies weet waar het vandaan komt en wat er in zit. Je wilt ultieme vrijheid ervaren van een leven middenin de natuur.

Liefst wel nog met wat gelijkgestemden om je heen, zodat je kunt verbinden met mensen die jou echt begrijpen en met dezelfde dingen bezig zijn.

Klinkt mooi hè? Maar ik moet je teleurstellen: van alle mensen die deze droom met jou delen, is er maar een klein deel die het ook waarmaakt.

Niet omdat het onmogelijk is, maar om de simpele reden dat het overgrote deel van de mensen niet in actie komt.

En dat herken je misschien wel: eindeloos Googlen, scrollen over inspirerende Insta pagina’s, mooie boeken verzamelen over permacultuur, lid worden van nog een Facebookgroepje over moestuinieren in Zweden.

Elke vakantie weer dromen van de dag dat je écht naar zo’n plek als deze gaat verhuizen… en ondertussen gebeurt er helemaal niks.

En I get it! Het is ook niet niks, verhuizen naar het buitenland om off-grid te gaan leven.

Je laat je familie en bekende leefomgeving achter je, je stapt een groot avontuur in, en je moet maar afwachten hoe het uitpakt.

Er komen ontzettend veel keuzes, beslissingen en uitdagingen op je af. Zelf heb ik er zes jaar over gedaan om echt de stap te nemen – maar inmiddels weet ik dat het veel sneller kan.

Hoe ik dat doe?

Even één ding over mij hè… ik scheet echt in mijn broek toen ik serieus bezig ging met emigreren. Ik kreeg acuut buikpijn van het idee om mijn ouders en vrienden achter te laten. Om nog maar niet te beginnen over hoe ik dan mijn geld moest gaan verdienen in Spanje…

Daarnaast worstelde ik met een flinke bak schuldgevoel richting mijn paard – ik ging haar immers uit haar vertrouwde omgeving halen. Ik voelde me egoïstisch en dacht, ‘ik doe dit alleen maar voor mezelf en het gaat ten koste van al mijn dierbaren’.

En toch kocht ik een stuk land met een oude finca. In 2021 was ik 20 voetbalvelden aan Catalaanse grond rijker. Maar geloof me, dit ging niet vanzelf. Voor ik dit aandurfde, heb ik heel wat mentale en emotionele hobbels moeten nemen.

Regelmatig belandde in met een error in mijn bovenkamer gefrusteert op de bank. Puur omdat ik niet wist hoe ik alle praktische stappen overzichtelijk kreeg. En dan heb ik het nog niet eens over het zetten van deze stappen. Alles bij elkaar heeft het mij zes jaar gekost om deze droom waar te maken – maar alles wat ik heb geleerd gaat jou helpen dit in zes maanden te doen!

In mijn zoektocht heb ik geleerd dat het niet genoeg is om één tool in te zetten. Daarom heb ik mijn eigen methode ontwikkeld, waarin ik mindsetwerk, visulaties, reflectie, en praktische stappenplannen combineer.

Deze methode heeft mij geholpen om uit de ratrace van onze maatschappij te stappen, waardoor mijn Braveheart-bloed ging stromen! Dit heeft me de juiste mindset gebracht én de praktische uitvoering van mijn droom.

Doordat mijn methode zo  simpel werkt, hoefde ik alleen maar mijn enthousiaste energie te volgen. En daar kwamen al mijn praktische vervolgstappen uitgerold. Ik wist bijvoorbeeld ineens exact waar ik wilde wonen toen ik erachter kwam welke vragen ik mezelf moest stellen.

Dit maakte weer ruimte voor het tacklen van mijn praktische uitdagingen (‘hoe ga ik straks geld verdienen?’), en toen daar oplossingen voor kwamen ging het balletje steeds sneller rollen. Vervolgens kon ik ook mijn emotionele twijfels en vragen oplossen. En juist dít komt allemaal terug in Ratrace Unplugged. 

En wow…hoe bi-zar! Toen ik eenmaal door had hoe ik deze omslag maakte, had ik in no-time een stuk land in Spanje gekocht. Puur omdat ik voelde dat mijn off-grid droom haalbaar was en wist welke concrete stappen ik ervoor te nemen had.

Wil jij dit ook ervaren?

Als jij ook deze omslag wilt maken is Ratrace Unplugged dé cursus voor jou! In 4 modules neem ik je stap voor stap mee op jouw reis naar het buitenland.

N

3 modules vol lessen en oefeningen die jou exact helpen bepalen hoe je droomleven eruit ziet, waar je wilt wonen, en wat je te doen hebt om daar te komen

N

Een bonusmodule waarin ik je help je vibe hoog te houden tijdens je emigratieproces en nu al meer vrijheid in je leven te ervaren

N

Een realistische kijk op jouw off-grid droom, waardoor je beter in staat bent passende keuzes te maken

Wat vind je zoal in de cursus?

N

Een PDF bestand vol aankooptips, zodat je goed voorbereid opzoek kunt naar jouw droomplekje

N

In totaal meer dan 70 pagina's aan werkboeken vol met opdrachten

N

Een checklist met dingen die je uiteindelijk moet gaan regelen en waar je nu alvast over kunt nadenken

N

Praktische bonus oefening om nu al meer vrijheid in je leven te ervaren

N

Een grondwerkoefening met bijbehorend template waarmee je jouw persoonlijke emigratie plan gaat maken

N

Een diepgaande oefening waarmee je ontdekt waar je wilt wonen, zodat je je heel overzichtelijk op 1 regio kunt richten

Module 1 - Inhale Freedom
In module 1 ontdek je hoe onvoorwaardelijke vrijheid voor jou voelt. Deze diepe vorm van vrijheid onderzoek je vanuit je verstand én je onderbewuste. Zo krijg je helder wat vrijheid voor jou betekent en hoe dit voelt.
Als afsluiter vertaal je deze vrijheid naar de concrete wensen waaraan jouw off-grid leven straks moet voldoen om jou de vrijheid te bieden die je zoekt.
Module 2 - Exhale Your First Off-grid Steps

In deze module ontdek je wat jouw grootste behoefte is in jouw leven. Je gaat onderzoeken op welke manier deze behoefte jouw huidige leven beïnvloeden.

Maar nog belangrijker… hoe hetgeen waar jij het meest happy van wordt, terugkomt in jouw toekomstige off-grid leven in het buitenland.

Je maakt al een eerste vertaalslag naar de praktische invulling van je nieuwe leven.

Module 3 - Design Je Droom

Nu je hebt onderzocht wat vrijheid voor jou betekent, en aan welke voorwaarden jouw leven straks globaal moet voldoen, is het tijd voor de next step.

Een diepgaande praktische oefening geeft jou een concreet beeld van je droomplek, zodat je klaar bent om je camper te pakken en op zoek te gaan naar dat ene stuk land waar jij straks je dromen waar maakt.

Ook ontvang je in deze module een flinke bult met aankooptips rechtstreeks uit het off-grid veld. Van mij persoonlijk, maar ook vanuit de community om ons heen.

Om alle praktische stappen overzichtelijk te krijgen, maak je in module 3 jouw persoonlijke emigratie plan vanuit een heel waardevolle oefening. 

Module 4 - Keep Up The Good Spirit
Je droomt van een off-grid leven, en hebt nu inzichtelijk welke stappen je kunt nemen om daar te komen… maar wat doe je in de tussentijd?
Je gaat immers niet morgen al verhuizen, en waarschijnlijk leef je nu ook nog niet off-grid. Dikke kans dat je je toch wat gevangen voelt in je huidige leven.
In deze bonusmodule help ik je om alvast zoveel mogelijk vrijheid te ervaren in je huidige leven, terwijl jij toewerkt naar je off-grid droom. Win-win, want hierdoor voel je je nú direct fijner én het houdt je energie hoog om toe te blijven werken naar jouw droomleven in het buitenland. 

Ratrace Unplugged

Incl. lifetime toegang tot de academy

N

Vier modules vol oefeningen die je de omslag laten maken van uitstellen naar actie

N

Maak een persoonlijk emigratieplan, waardoor je overzichtelijk hebt wat je te doen hebt

N

Ontdek waar je wilt wonen, zodat je niet onnodig veel tijd en geld kwijt bent met zoeken in 'de verkeerde' richting

N

Vind het lef om dit ook daadwerkelijk te doen, ook als je agenda al vol is

N

Bespaar tijd en geld door niet alles zelf te hoeven uitzoeken

N

Ontdek hoe jouw diepste verlangen terugkomt in jouw off-grid droom, zodat je terechtkomt op de plek waar je echt hoort en wilt zijn

N

Krijg overzicht en voel vertrouwen dat je dit kunt, zodat je het lef ontwikkelt om je droom waar te maken

N

Stap uit het grote twijfelen en eindeloze scrollen en maak van jouw off-grid droom een geslaagd plan

N

Inclusief "niet goed-geld terug garantie!

€77,-

excl. btw

Wat zij zeggen

Ik heb extra inzicht gekregen in wat vrijheid betekent en hoe ik me wil voelen in mijn leven/toekomst. Daardoor realiseer ik me nu hoeveel ik er voor over heb me vaker zo vrij, goed, energiek en helder te voelen. Ik vond het ook heel nuttig om mijn kernwaarden toe te spitsen naar vrijheid. Dat zorgde voor een extra focus op vrijheid (dus toekomst wonen), waardoor ik me extra besef wat het me brengt als ik me zo voel.

Anne Mol

Ik vind de afwisseling tussen vragen beantwoorden, meditatie, flowschrijven en de oefeningen in de natuur erg leuk! Het creëert een extra stuk bewustwording door het ook praktisch aan te pakken. En het haalt je uit je hoofd. Goed dat je aan het eind alle antwoorden met elkaar verbind en daar zelf je conclusie uit kunt trekken of off-grid wonen bij je past. Ik ervaar meer inzichten en bewustwording wat voor mij vrijheid is en welke voorwaarden ik belangrijk vind voor mijn nieuwe woonplek.

Charlotte

What the FAQ

Wat als blijkt dat dit programma niet bij mij past?

Als blijkt na het maken van de 1ste 2 modules, dat de cursus niet bij je past, krijg je na het toesturen van de ingevulde werkboeken het aankoopbedrag volledig terug. Ik heb het allerliefst dat je het uiteindelijke resultaat van het programma behaald. Als de cursus om wat voor een reden dan ook niet bij je past wordt dat natuurlijk een hele uitdaging. Dus ‘even goede vrienden’.

Wat als ik geen resultaat behaal?

In de inhoudsopgave van de cursus staat vermeld wat je per module gaat leren. Je kunt dit zelf bijhouden doordat deze doelen af te vinken zijn. Kan je de module niet afvinken voor jou gevoel? Dan mag je er nog iets dieper duiken. Wat ook altijd mag is mij een mailtje sturen. Ik help je graag als je vastloopt.

Hoeveel tijd kost het programma?

Het is geen cursus wat je in één ruk afmaakt. Dit is een onderwerp wat suddertijd nodig heeft. Ik wil je daarom ook adviseren om er de tijd voor te nemen zodat je het niet alleen weet, maar het ook in je dagelijks leven intergreert.

De ervaring van voorgaande klanten is dat het per module minimaal een uur aan tijd kost om de lessen te maken. Gezien het vooral om het proces gaat en de opdrachten hierin een leidraad zijn, is dit voor iedereen anders.

Heeft het zin om het programma te volgen als ik mij alleen aan het oriënteren ben?

Dan is deze cursus 100% voor jou bedoeld. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het noodzakelijk is om het verschill tussen voorwaardelijke en onvoorwaardelijke vrijheid te ervaren vóór je je biezen pakt! Zo voorkom je dat je in een ‘meer-meer-meer’ valkuil trapt. Resultaat: jou begoogde vrije gevoel vind je niet op jouw toekomstige off-grid plek. Bummer! Wil je niet! Daarnaast ga je door naar het omschrijven van de praktische vervolg stappen en creëer je een helder beeld van jouw droomplek. Super fijn om op voorhand te weten. Betekent niet dat je acuut aan de slag hoeft. Dat is aan jou.

 

Wanneer begint de cursus?

Na aanschaf van de cursus krijg je een mail om jouw account aan te maken en kan je direct aan de slag.

Hoe lang heb ik toegang?

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus. Op deze manier heb je alle tijd die je nodig hebt. Onvoorwaardelijke vrijheid is niet iets wat er met een dag is. Het een proces waarin je het steeds meer in je leven intergreert. De life time toegang is dus niet voor niets! Als je er behoefte aan hebt kan je de audio dagelijks luisteren.

Ik ben digitaal niet zo handig, past dit programma dan wel bij mij?

Jazeker! De academy zit heel simpel in elkaar en wijst zich vanzelf. Daarnaast hoef je de werkboeken niet perse digitaal in te vullen. Je kan het ook printen en invullen of een los schrift gebruiken. Alle opdrachten zijn genummerd zodat je niet alles over hoeft te pennen. In de cursus zitten ook video’s, een audio en praktische opdrachten. Je bent dus niet alleen digitaal bezig.

Ik ben gewoon liever buiten, al dat online gedoe

I know, ik herken dat! Daar heb ik aangedacht. Je kunt de werkboeken printen en lekker buiten in het bos maken. Ook het flowschrijven kan je doen waar jij wilt. Je kunt ook op je telefoon inloggen in de academy. De audio kan je op die manier ook in het bos luisteren. Als laatst…ik geloof heilg in de kracht van de natuur. Dit komt ook terug in een praktische opdracht die je buiten uit gaat voeren. Komt dus helemaal goed buitenmensch wink

Ik ben al opzoek naar een stuk land, is deze cursus dan iets voor mij?

Zeker weten! Je bewust zijn rondom jouw verlangen naar vrijheid is iets wat in iedere fase essentieel is om te weten. Ook al ben je al opzoek naar een stuk land, ook dan kan je in de valkuil van ‘als ik eenmaal land heb gekocht dan zal ik me vervult voelen’ stappen. 

Deze cursus is voor iedereen met een diep verlangen naar een vrij leven in de natuur.

Na de modules rondom vrijheid ben je ready om door te stromen naar het praktische deel: jou specifieke vervolg stappen omschrijven zodat je weet wat je te doen staat. Hier zitten geen kaders aan, je gaat zelf jou persoonlijke actie punten op papier zetten vanuit een heel waardevolle en diepe oefening. 

Er zit ook een super waarvolle module in speciaal gericht op het vinden van het juiste stuk land. Bomvol aankoop tips. Bespaar je tijd en geld mee!

Ik wil heel graag off-grid leven, maar weet nog niet precies waar. Kan ik dit programma dan volgen?

Dan sluit dit programma veilloos bij jou aan. Je gaat vanuit een heel waardevolle oefening ontdekken wat jou persoonlijke vervolg stappen zijn. 

In module 4 van deze cursus zoom je helemaal in op jouw toekomstige woonplek.  Zo weet jij straks precies waar je wilt wonen. Scheelt je een hele bak met tijd en geld dan lukraak je speurtocht beginnen. 

Doordat ik kinderen heb kunnen we nog niet vertrekken, heeft het zin deze cursus te volgen?

Yes, zeker weten! Als jij op dit moment niet kunt vertrekken is dat geen enkel probleem. 

De praktische stappen die je gaat zetten zijn gericht op het inzichtelijk krijgen wat de eerste stappen voor jou zijn. Aan het eind van dit programma weet je waar je wilt wonen en wat jou persoonlijke eerste move is. Betekent niet dat je direct iets ‘moet’ kopen.

Wat overigens wel kan, ook met kids. Dat heb ik ook gedaan. Paul zijn zoon was 14 toen wij ons land kochten. Wij vonden het juist fijn om ons land ‘alvast’ te kopen gezien de stijgende prijzen. Wij vinden het heerlijk om de tijd dat Paul zijn kind ons nog nodig heeft, te gebruiken om alles in Spanje op orde te krijgen. Mocht hij er tzt. dan aan toe zijn ons minder te zien, dan kunnen we ook vertrekken. En hoeven we dus niet dan pas het traject te starten. Scheelt zo onwijs veel tijd. En ik vind het heerlijk om het op een rustig tempo aan te pakken. 

Je hoeft dus echt niet te wachten tot je kids de deur uit zijn. Die tijd kan je ook juist heel goed benutten. 

Voor alles is een oplossing. Ook voor alle praktische vraagstukken die komen kijken bij een project in het buitenland, terwijl je zelf nog in Nederland bent. Kwestie van omdenken, creatief zijn en het proces vertrouwen.

Mijn agenda is al zo vol. Ga ik wel tijd hebben voor deze cursus?

Weet je wat er bij mij gebeurde toen ik een heel weekend vrij hield om uitzoekwerk rondom een remote inkomen te doen?

 NIETS!!

Dit is wat er wél gebeurde:

Uitstelgedrag: omdat ik toch alle tijd had! 

Overwelm: er is veel te vinden online, als je veel tijd hebt is het gemakkelijker om daarin te verdwalen.

Perfectionisme​​​​​​​​: omdat ik alle tijd had alles heel GOED uit te zoeken en te vergelijken voor ik een keuze maakte. 

Twijfels:​​ omdat ik uren de tijd had om over alles na te denken. 

Zo onwijs zonde. Want uiteindelijk eindigde ik met een opgejaagd gevoel omdat ik er veel minder tijd in stopte dan ik eigenlijk wilde. Ik belandde op een terrasje, bij de paarden, in de moestuin… Maar écht stappen zetten naar Spanje kwam er niet van. 

Ik prop nu juist graag taken rondom emigreren in een toch al volle dag. Als ik weet dat ik over een uur een afspraak voor de paarden heb, zoek ik nog even iets uit rondom de geoloog en onze waterput. ​​En hop, binnen een kwartier ben ik heel wat stappen verder.

​​Tijd willen vrijmaken om dingen ‘goed’ te doen, is meestal een excuus om het gewoon niet te doen​.

Wat je helpt om stappen te zetten naar jouw droomleven= ACTIE​​

Krijg helder waar je wilt wonen en ontdek wat jouw volgende off-grid stap is

Doe mee voor 77 euro excl.btw